torsdag 9 oktober 2014

Superenkla jordnötsbars med choklad

Jag och sambon har upptäckt hur jäkla bra det är att kunna ta sig en energibar innan träning. Jag vet, väldigt sen upptäckt.. Visst, jag har testat det förut. Fixat egna avancerade bars eller köpt dyra, färdiga versioner på gymmet. Men blev trött på meck och dyra summor.

Testade därför en helt fantastisk kombo i helgen. Den är enkel, nyttig, god och går supersnabbt att fixa ihop. Som grädde på moset är den även gluten- och laktosfri!

Receptet hittade jag från början på ICAs hemsida. Efter lite modifikation blev resultat prima ballerina!

Jordnötsbars med tranbär, aprikos och choklad

2 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
2 dl jordnötssmör
0,5 dl honung
2 msk linfrön
1,5 dl hackade, torkade aprikoser 
1 dl tranbär
100 g grovhackad mörk choklad (85% kakaohalt)

Gör såhär:

1. Rosta havregryn och mandelmjöl lite lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Akta, bränns lätt!

2. Värm jordnötssmör och honung i en kastrull tills de smält ihop. Värm på låg värme och rör ordentligt. Det går snabbt, men bränns lätt vid!

3. Blanda sedan ihop havregryn, mandelmjöl, jordnötssmör och honung i en bunke. Häll i hackade aprikoser, tranbär och linfrön.

4. Klä en avlång form (gärna rektangulär brödform) med bakplåtspapper. Häll i smeten och tryck tills den ser fast och jämn ut.

5. Häll över den grovhackade chokladen på smeten. Tryck till den lätt så att chokladen fastnar i det övre skiktet.

6. Ställ i kylen ca 2 timmar. Skär sedan i 1 cm tjocka stavar. Förvaras i kyl.


Så gott! Och energigivande!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar