Testade därför en helt fantastisk kombo i helgen. Den är enkel, nyttig, god och går supersnabbt att fixa ihop. Som grädde på moset är den även gluten- och laktosfri!
Receptet hittade jag från början på ICAs hemsida. Efter lite modifikation blev resultat prima ballerina!
Jordnötsbars med tranbär, aprikos och choklad
2 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
2 dl jordnötssmör
0,5 dl honung
2 msk linfrön
1,5 dl hackade, torkade aprikoser
1 dl tranbär
100 g grovhackad mörk choklad (85% kakaohalt)
Gör såhär:
1. Rosta havregryn och mandelmjöl lite lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Akta, bränns lätt!
2. Värm jordnötssmör och honung i en kastrull tills de smält ihop. Värm på låg värme och rör ordentligt. Det går snabbt, men bränns lätt vid!
3. Blanda sedan ihop havregryn, mandelmjöl, jordnötssmör och honung i en bunke. Häll i hackade aprikoser, tranbär och linfrön.
4. Klä en avlång form (gärna rektangulär brödform) med bakplåtspapper. Häll i smeten och tryck tills den ser fast och jämn ut.
5. Häll över den grovhackade chokladen på smeten. Tryck till den lätt så att chokladen fastnar i det övre skiktet.
6. Ställ i kylen ca 2 timmar. Skär sedan i 1 cm tjocka stavar. Förvaras i kyl.
Så gott! Och energigivande!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar