Chokladtryffel
25 g smör
25 g kokosfett
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (86 % kakaohalt)
1 tsk kanel (malen)
½ tsk kardemumma (malen)
½ tsk ingefära (malen)
1 krm äkta vaniljpulver
kakao
Gör såhär:
- Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull
- Tärna smöret och grovhacka chokladen
- Lägg i smör, kokosfett och choklad i grädden
- Ta av kastrullen från plattan och rör om tills allt smält
- Tillsätt kryddor
- Häll upp i en bakplåtsklädd form och ställ in i kylen minst 1 timme (håll koll bara så inte smeten skiktar sig, då är det bara att röra om)
- Gör runda tryfflar med hjälp av en tesked, och rulla dem sedan i kakao
- Klart! (förvara dem i kylen så håller de ett par veckor iaf..)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar