onsdag 10 december 2014

En nyttigare chokladtryffel!

Nu börjar julen närma sig med stormsteg. Just den här högtiden innebär ju en kost bestående av en hel del fett och socker. Tyvärr. Men det finns olika sätt för att mildra kalorierna. Ett av dem kan vara att tillaga en nyttigare variant av julgodis. Här kommer en av mina personliga favoriter, men mer finns på lager..

Chokladtryffel

25 g smör
25 g kokosfett
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (86 % kakaohalt)
1 tsk kanel (malen)
½ tsk kardemumma (malen)
½ tsk ingefära (malen)
1 krm äkta vaniljpulver
kakao

Gör såhär:
  1. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull
  2. Tärna smöret och grovhacka chokladen
  3. Lägg i smör, kokosfett och choklad i grädden
  4. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills allt smält
  5. Tillsätt kryddor
  6. Häll upp i en bakplåtsklädd form och ställ in i kylen minst 1 timme (håll koll bara så inte smeten skiktar sig, då är det bara att röra om)
  7. Gör runda tryfflar med hjälp av en tesked, och rulla dem sedan i kakao
  8. Klart! (förvara dem i kylen så håller de ett par veckor iaf..)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar