Laxgryta med rotsaker
400 g laxfilé
80 g rotselleri
3 potatisar
1-2 morötter
½-1 fänkål
1 purjolök
3-4 msk chilisås (på flaska)
1,5 liter vatten + 2 fiskbuljongstärningar
1 msk smör
timjan
salt
peppar
ev. en klick lättcrème fraiche till grytan!
Gör såhär:
- Skär laxen i tärningar och salta lätt.
- Skala morötter och selleri. Skölj purjolök. Låt helst skalet vara kvar på potatisen då nyttigheterna sitter där. Skär allt i tärningar/bitar.
- Ansa och strimla fänkålen
- Fräs rotsaker i en ordentlig gryta i smöret (ca 2-3 min). Tillsätt vatten, buljong och timjan. Koka upp och vrid sen ner så att grytan puttrar under lock i ca 10-15 min (rotsakerna skall vara mjuka).
- Tillsätt laxen och chilisåsen. Sjud i ca 5 min.
- Smaka av med peppar.
- Klart!
Nam nam nam...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar