tisdag 17 juni 2014

Sangria-time!

Att må toppen kan ibland innebära att få avnjuta något alldeles extra gott. Och det där alldeles extra gott behöver inte alltid innebära få kalorier, inget socker och nada alkohol. Ibland måste man få unna sig. Så gör många och så även jag.

Nu till sommaren kan det vara trevligt med en riktigt trevlig drink. Receptet är funnet på denna blogg och innehåller en hel del frukt. Dvs, sangrian kan näst intill anses som lite vitaminberikad. Hurra för det!


Hallon- och äppelsangria

1 låda färska hallon
1 låda färska jordgubbar
1 lime
2 äpplen (helst granny smith)
1 färsk chili (urkärnad)
1 flaska vitt vin (halvtorrt/torrt)
1,5 dl grapefruktjuice
0,5-1 dl socker (alt. honung för ett nyttigare alternativ)
1 flaska sodavatten
Mynta

Gör såhär:

  1. Finhacka äpple och jordgubbar
  2. Skiva limen och chilin
  3. Ta fram en rejäl kanna och varva frukterna i olika lager. För varje lager strör du över lite socker/honung
  4. Strö över den skivade chilin och kvarvarande socker/honung
  5. Låt stå i ca 10 min
  6. Häll i vin, grapefruktjuice och sodavatten
  7. Låt kylas ordentligt. Vid servering addera lite mynta på toppen och ev. is
  8. Klart!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar