Det har varit lite lugnt här på bloggen. Har varit i full gång med en del projekt, klienter med kostanalyser och rolig kostrådgivning.
Emellan alla dessa arbetsuppgifter har jag dock hunnit testa ett nytt recept på sorbet. Det är nog det enklaste receptet jag testat hittills och smakar mums. Utöver detta innehåller det inget socker (förutom fruktos), är bombad med vitaminer och nyttiga antioxidanter. Ett stort plus: den är gluten- och laktosfri!
Hur mycket du använder av respektive del beror helt på hur mycket du vill äta och vilken smak du vill ska vara dominant. Enjoy!
Hallon- och mangosorbet
Frysta hallon
Fryst mango
Fryst banan (utan skal och gärna skivad för enkelhetens skull)
Gör såhär:
Lägg alla bär + banan i en skål/bunke. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Klart!
Vill du inte äta på en gång? Inga problem! Lägg i en plastburk, dra över plastfolie och lägg in i frysen tillsvidare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar