måndag 30 juni 2014

Jag lever och här kommer bra recept på soppa!

Har fått in några mail från fundersamma bloggläsare om jag tänkt börja avveckla bloggen, då inläggen kommit och gått senaste tiden. Då kan jag snabbt lugna er och säga: så är det verkligen inte. För mig liksom många andra innebär sommaren vissa perioder av ledighet på annan ort. Tyvärr faller bloggen ibland pga. bristande internetuppkoppling och dylikt. Men don´t you worry, inläggen kommer och fram emot hösten är den tillbaka med samma frekvens.

För att stilla ert bloggsug vill jag tipsa om ett recept på soppa som jag nyligen knåpat ihop. Lågt kaloriinnehåll, flera livsmedel som skyndar på fettförbränningen, proppad med vitaminer och fibrer samt självklart sjukt god!


Tomatsoppa med ingefära, chili och broccoli

500 g krossade tomater (dvs en vanlig förpackning)
1-2 hönsbuljongtärning/ar
1 stor, färsk broccolibukett
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 gul lök alt. 2 scharlottenlökar
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk basilika
1/2 tsk chiliflingor
rapsolja
salt
peppar
1 liter vatten

Gör såhär:
  1. Skär bort den största delen av broccolins kvist och bryt buketten i delar
  2. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära
  3. Häll i lite rapsolja i en kastrull och värm upp. Stek broccoli, lök, vitlök, chili och ingefära i ca en minut
  4. Häll på krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen
  5. Lägg på lock och låt koka i ca 10 min
  6. Ta av kastrullen från plattan, ta fram stavmixern och mixa allt så fint du önskar
  7. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Häll i basilika, peppar och ev. salt
  8. Låt koka ihop ca 5 min.
  9. Klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar