fredag 5 september 2014

Nyttigare ostchips för fredagsmyset

Så var fredagen här och allas vårt favoritord fredagsmys är ännu en gång aktuellt. Problemet med fredagsmys är ju dock att det brukar innehålla en väldans massa kalorier och socker. Här får ni därför ett tips på hemmagjorda ostchips av den nyttigare varianten.

Knapriga ostchips

Ingredienser:

Valfri sort och mängd av hårdost (tips är västerbotten-, svecia- eller parmesanost)
Krydda av eget tycke och smak (om man vill)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Riv osten och lägg små högar på ett bakplåtspapper. Tiden i ugnen är väldigt varierande (brukar ta ca 5 min för mig i alla fall). Osten skall smälta, bli svagt gyllenbrun och börja lossa vid kanterna. Håll dock lite koll då det lätt bränns vid. Vill du ha mer smak kan du hälla på lite kryddor. Ett tips är grillkrydda eller fransk salladskrydda.

GOTT!




                                                                                        (Bildkälla: systembolaget.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar