söndag 19 januari 2014

Må toppen med trippelkladd!

Att må toppen innebär inte att man aldrig ska äta socker eller att få ha moffadagar. Nej du, att må toppen handlar snarare om att göra medvetna val som i längden gör något bra för dig. Dvs, vill du ha en dag eller två (eller fyra?) att käka gott så gör det. Det handlar om att ha en balans i livet. 

Jag vill därför rekommendera ett recept som jag hittade i senaste numret av Elle mat & vin på en s k kladdkakesandwich. Here we go!

Ingredienser 
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
90 g (1,5 dl) vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Och själva tryffeln..
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 tsk malen kardemumma
25 g smör

Såhär gör du denna fantastiska kaka:
Klä en ugnsform med bakplåtspapper (gärna måtten 25x35 cm). Smält smöret till kakan. Vispa ihop ägg och socker lätt, blanda med det smälta smöret. 

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 30-35 min (kakan ska vara rätt kladdig när du tar ut den).

Börja sedan med tryffeln. Hacka chokladen fint. Koka upp grädde med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt choklad samt smör. Låt tryffeln svalna lite och ställ sedan in den i kylen ca 1 timme för att tjocka till sig.

När kaka och tryffeln är redo är det dags att få ihop underverket. Bred tryffeln på halva kakan och vik sedan den andra halvan över. Stoppa in kakan i kylen ca en timme för att den ska bli lättare att skära till trekantiga bitar.

Så underbart god!!! Njut och må toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar