torsdag 30 januari 2014

The best maträtt in the world.

Dagens tips för ett nyttigt och näringsrikt mål mat (såväl lunch som middag) kommer här. Det är helt fantastiskt gott, och nästan overkligt lätt att fixa.

Samuels grillade halloumi med ugnsrostad sötpotatis

Skär halloumi i kuber och stek/grilla i lite olja.

Skär valfri mängd sötpotatis i klyftor, häll i en ugnsform med olja + havssalt och kör in i ugnen på 225 grader ca 20-30 min (beroende på ugn).

Under tiden när sötpotatisen mumsar till sig i ugnen blandar du ihop en sallad på romansallad, rädisor, tomat, gurka, avokado och rödlök. Till salladen gör du en enkel dressing gjord på pesto, lime och chiliolja.

Rosta lite solrosfrön + pumpakärnor i en torr stekpanna (kanske bäst att göra innan halloumi dvs..).

När allt är klart, pimpa tallriken och käka!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar