Malins mustiga linssoppa med kesoröra och tortillacrisp (4 pers)
500 g krossade tomater
1 liter vatten
2 dl röda linser
150-200 g fryst bladspenat
1-2 tsk chiliflingor alt. 2 tsk sambal oelek
2 st hönsbuljongtärningar
peppar
ev. salt
200 g keso mini
50 g fetaost (av fårmjölk)
1/2-1 st påse tortillachips naturella
ca 50-75 g riven ost (välj mager ost om du vill få ner fetthalt)
Gör såhär:
- Häll ner alla ingredienser till soppan i passande kastrull.
- Låt koka upp, rör om, lägg på locket och sätt på låg-mellan värme.
- Koka soppan ca 20 min, eller tills linserna är lagom mjuka. Smaka av och krydda vid behov
- Blanda keson i en skål med smulad fetaost
- Sätt på ugnen på ca 200 grader, häll ut tortillan i en ugnssäker form och strö över osten, kör ca 5-10 min eller tills osten är smält. Passa att inte chipsen bränns
- Häll upp soppan i en skål, klicka i valfri mängd kesoröra och krossa de ugnsbakade tacochipsen över soppan, alt. ät/doppa som snacks till.
Har du några förslag på lättlagad, enligt dig nyttig mat? Eller bara ett allmänt feelgood-tips? Maila mig här så kanske just ditt recept kommer med här i Må toppen!
(Bildkälla: www.spisa.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar